Interessant ?

Nieuws

 

Leerling krijgt taakstraf voor foto's onthoofde docenten

Een minderjarige Epenaar is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van honderd uur, wegens het bedreigen van docenten via internet.

De 16-jarige had bewerkte foto's van onthoofde en bebloede docenten op internet geplaatst. De betreffende docenten waren ontdaan en voelden zich bedreigd.

De stelling van de officier van justitie is dat het plaatsen van de foto's strafbaar is en als bedreiging kan worden gezien. De kinderrechter heeft de verdachte duidelijk gemaakt dat zijn gedrag ontoelaatbaar was.

De verdachte heeft spijt betuigd en de betreffende docenten in een persoonlijk gesprek excuses aangeboden. De rechtbank in Zutphen heeft naar buiten gebracht dat er bij de 16-jarige sprake was van persoonlijke problemen waar hij nu voor wordt behandeld.

Dit was voor de kinderrechter aanleiding om de eis van de officier van justitie te volgen. De jongen komt weg met een voorwaardelijke taakstraf met een proeftijd van twee jaar. De kinderrechter heeft daarbij als voorwaarde gesteld dat de jongen de behandeling voor zijn persoonlijke problemen helemaal afmaakt.

 

Bron: www.webwereld.nl

 

Café-eigenaar schiet vier keer op Dell-laptop

Een Amerikaanse café-eigenaar is aangeklaagd, omdat hij iets deed wat iedereen wel een keer zou willen doen. Hij schoot op zijn computer.

De 48-jarige George Doughty lijkt het slachtoffer te zijn van technology related anger (tra), oftewel computerwoede. Hij had zo genoeg van alle crashes van zijn laptop dat hij het apparaat op de vloer zette en zijn klanten waarschuwde om hun oren te bedekken. Vervolgens schoot hij vier keer op de computer. Tot besluit hing hij de laptop aan de muur van zijn Sportsman's Bar in Lafayette, Colorado.

Doughty wordt nu aangeklaagd, zo meldt Associated Press. Volgens de politie zou de café-eigenaar zijn klanten en personeel in gevaar hebben gebracht door op de laptop te schieten. Niemand raakte bij de schietpartij gewond.

Volgens politieverslagen beseft Doughty achteraf dat hij zijn computer niet had mogen beschieten. Op het moment van zijn daad leek het hem echter de beste oplossing.

 

Bron: www.webwereld.nl

 

Key generator Vista-productactivatie blijkt hoax

Nieuws over een key generator waarmee het mogelijk zou zijn om de productactivatie van Vista te kraken, blijkt een broodje aap te zijn.

Op de site Keznews meldden diverse gebruikers dat ze er in geslaagd zijn een werkende activatiecode te bemachtigen met behulp van een brute force key generator. De key generator probeert allerlei mogelijke activatiecodes van 25 tekens. Eén van de bezoekers van Keznews meldt dat hij binnen vijf uur al drie legitieme sleutels had.

Diverse journalisten – waaronder een niet al te wakkere medewerker van Webwereld – namen dit nieuws over. De kans om met een dergelijke key generator daadwerkelijk de productactivatie van Vista te kraken, is echter vrijwel nihil.

Volgens The Register kan een krachtige pc 20.000 potentiële sleutels per uur uitproberen. Gelet op het enorme aantal mogelijke codes van 25 tekens en het relatief beperkte aantal legitieme activatiecodes, is het vrijwel onmogelijk om de productactivatie van Windows Vista met brute force te kraken.

Dat blijkt ook uit de vertwijfelde gebruikers van de key generator. Zo schrijft een zekere 'Bugs74' op Jaggle: "De keygen draait hier al 12 uur zonder resultaat." Een bezoeker van Keznews rekent voor dat het 1.351.869.740.791.670.000 jaar duurt om alle mogelijke combinaties uit te testen.

De maker van de key generator, 'Computer User', geeft zelf op het forum van Keznews toe dat de key generator een grap is. "Het was nooit mijn bedoeling dat het zou werken. Iedereen moet stoppen met het gebruik ervan."

Ondertussen maken de bezoekers van het Keznews-forum zich vrolijk over iedereen die in de grap was getrapt. "Dit nieuws stond op veel tech-sites. Dat toont maar weer eens aan hoeveel onderzoek ze doen voor hun verhalen." Inderdaad: een paar seconden nadenken is af en toe net iets te veel gevraagd.

 

Bron: www.webwereld.nl